کد خبر: ۷۹۱۰۸۸
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۶ 23 October 2019

به گزارش تسنیم، سال‌ها است که خبرهای پیرامون ازدواج و طلاق در اردبیل خوشایند نیست. نه‌تنها افزایش طلاق از سوی خانواده به عینه لمس می‌شود بلکه در کمال تأسف قبح آن شکسته و به یکی از موضوعات متداول در خانواده‌ها تبدیل شده است.

از سویی ازدواج‌های ثبت‌شده نیز رو به کاهش است. چنین وضعیتی از سوی مسئولان و کارشناسان نیز مورد تأیید بوده و آمارها نیز آن را گواهی می‌دهند.

اما نکته پنهان در آمارهای ارائه‌شده بی‌توجهی به جامعه آماری ازدواج و طلاق استان اردبیل است، موضوعی که نشان می‌دهد معضلاتی که می‌تواند در آینده مشکلات به‌واقع جدی را رقم بزند، در حال شکل‌گیری است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل از چهره‌های مطلعی است که بارها در جلسات مختلف عاجزانه توجه جدی به آمارها و ممانعت از برداشت‌های غلط و آمارسازی‌های غلط را خواستار شده است.

فریبرز دهقان که اساس توسعه را آمار می‌داند و با روی گشاده پذیرای تمامی جویندگان آمارهای صحیح است، معتقد است در طرح آمار ازدواج و طلاق نیز گاهی اشتباه رفته و به برخی شاخص‌ها بی‌توجه بودیم.

کاهش 7درصدی ازدواج در اردبیل

وی در خصوص وقایع حیاتی چهارگانه سال 97 در استان اردبیل تصریح کرد: در سال 97،  22 هزار و 42 ولادت، 6877 فوت، 11 هزار و 758 ازدواج و 3344 طلاق ثبت شده است.

معاون آمار و اطلاعات استان اضافه کرد: در سال 96 نیز 23 هزار و 679 ولادت، 6368 فوت، 12 هزار و 730 ازدواج و 3108 طلاق به‌ثبت رسیده که مقایسه این اعداد نشان می‌دهد ازدواج 7.6 درصد کاهش و طلاق حدود 7.6 درصد افزایش یافته است.

به‌گفته دهقان یکی از سؤالات اساسی این است که؛ چرا چندین سال است ازدواج‌های ما حدود 7 درصد کاهش پیدا می‌کند؟ رقم 7 درصد در آمارها به هیچ عنوان پایین نیست و در کشورهای توسعه‌یافته کاهش و افزایش صدم‌درصدی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در پاسخ به این سؤال ابتدا باید جامعه آماری ازدواج و طلاق بررسی شود. جامعه آماری ازدواج، افراد در سن ازدواجند و جامعه آماری طلاق نیز افرادی‌اند که ازدواج کرده‌اند.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که جامعه آماری ازدواج رو به کاهش است؛ بی‌شک این فرایند یکی از دلایل جدی کاهش ازدواج در استان است و بی‌شک کاهش ازدواج نیز در تغییر آمار طلاق مؤثر است.

آماری به‌نام نسبت ازدواج و طلاق نداریم

به‌گفته معاون آمار و اطلاعات استان یکی از اشتباهات رایج در آماردهی محاسبه نسبت ازدواج و طلاق است که در هیچ کجای دنیا چنین آماری نداریم.

دهقان گفت: در استان اردبیل ما شاهد تغییر ساختار جمعیتی هستیم که بخشی به سیاست‌های غلط جمعیتی کشور بازمی‌گردد و بخشی نیز مرتبط با حجم مهاجرت از استان است.

وی با بیان اینکه در دهه‌های 60، 70 و 80 سیاست‌های برشی کاهش جمعیت و تعداد فرزندان اجرا شد، افزود: نتیجه آن ترغیب خانواده‌ها به ممانعت از فرزندآوری بود.

به‌اعتقاد معاون آمار و اطلاعات استان همچنین این سیاست غلط احساس می‌شود و به‌عنوان مثال جمعیت قابل توجهی از مراجعه خانواده‌ها برای ممانعت از فرزند‌آوری مشاهده می‌شود.

دهقان گفت: تجدید جمعیت منوط به این است که 2.1 درصد افزایش جمعیت داشته باشیم و در خود استان اردبیل این درصد 1.6 است.

تأثیر مهاجرت‌های گسترده در میزان ازدواج

وی با بیان اینکه معضل دیگر در تغییر ساختار سنی جمعیت، مهاجرت‌های گسترده است، افزود: در مقایسه سال‌های 75 تا 95، سالانه 10 هزار نفر از جمعیت روستایی اردبیل کاسته شده است.

معاون آمار و اطلاعات استان  اردبیل گفت: به‌عنوان مثال در روستایی که پسران به‌بهانه شغل مهاجرت کرده‌اند، دختران با تجرد قطعی مواجه شده‌اند.

وی با ذکر مثالی به شهرستان خلخال اشاره کرد و گفت: تجرد قطعی در استان اردبیل 3 درصد اما در شهرستان خلخال 6.5 درصد است.

به‌گفته دهقان از 10 هزار مهاجر روستایی از روستاهای اردبیل، حدود 5 هزار نفر در شهرهای استان و مابقی در خارج استان ساکن شده‌اند و این معضل به‌دلیل کاهش فرصت‌های شغلی در روستاها ادامه دارد.

انتهای پیام

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
رویا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
مهاجرت آقایان از روستا به شهر و از شهرها به خارج از کشور یکی از دلایل کاهش نرخ ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج دختران است.
بسیاری از افرادی هم که مهاجرت نمی کنند یا ازپس مخارج خود به تنهایی برنمی آیند چه رسد به اینکه بتوانند یک خانواده را اداره کنند و یا شایستگی های لازم برای ازدواج از قبیل مسئولیت پذیری سلامت تن و روان عدم اعتیاد و عدم سوئ سابقه را دارا نیستند.
افرادی هم که هیچکدام از این مشکلات را ندارند ترجیح می دهند با دختری جوانتر ازدواج کنند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار