مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل گفت: آبگرفتگی های نیمه شب گذشته در حاشیه شمال غرب اردبیل و نیز منطقه برجلو در شهرستان نیر خسارات قابل توجه نداشته است.
کد خبر: ۷۳۲۴۰۳
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۶ 08 April 2019

فرهاد عبدالعلی پور در گفت و گوبا ایرنا افزود: در این رویداد طبیعی طغیان آب رودخانه های محلی منطقه سبب نفوذ آب و آبگرفتگی قسمتی از محله گلمغان در حاشیه شهر اردبیل و روستاهای جبه دار و دیجویجین و نیز روستای برجلو از توابع شهرستان نیر شد.
وی اظهار کرد: سرریز شدن جزیی رودخانه های محلی در این مناطق براثر بارش های رگباری و ذوب برف ها در بالادست کوه ها و کوهپایه ها سبب ورود آب به مقداری از کشتزارها و زمین های کشاورزی این روستاها شده بود که خوشبختانه امروز آب در این مناطق فروکش کرده است.
او یادآوری کرد: آبگرفتگی های جزیی برای ساکنان منطقه گلمغان نیز مشکلاتی ایجاد کرده بود که با انجام اقدامات پیشگیرانه این مشکلات بدون خسارات قابل توجه برطرف شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل با اشاره به اینکه بیشتر اینگونه سیلاب ها و آبگرفتگی ها ناشی از بعضی اقدامات و ساخت و سازهای غیرمجاز ، ریخته شدن زباله در بستر و حاشیه رودخانه ها و مسیل ها و نیاز آنها به لایروبی روی می دهند، افزود: در بازدید از محله ها و زمین هایی که دچار آبگرفتگی شده بودند مواردی از اینگونه اقدام ها ازجمله ساخت غیراصولی پل روی رودخانه توسط خود اهالی قابل مشاهده بود.
عبدالعلی پور خاطر نشان کرد: اینگونه معضلات در طول سالیان دراز در بعضی نقاط حاشیه ای شهرهای استان و از جمله در شهر اردبیل ایجاد شده اند و برطرف کردن کامل آنها به زمان و صرف هزینه ها و اعتبارات هنگفت نیاز دارد.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه اخیر نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اردبیل کمیته ای متشکل از اعضای این شورا، فرمانداری های شهرستان ها ، آب منطقه ای و در درون شهرها نمایندگان شهرداری ها تشکیل شده که وظایف آنها بازدید مستمر از رودخانه ها است.
او گفت: نمایندگان این کمیته در این بازدیدها در صورت مشاهده هرگونه عوارض انسانی و طبیعی مانند گل و لای ، زباله در بستر رودخانه ها و مسیل ها و حواشی آنها ، ساخت و سازها و اقدامات غیرمجاز که در مقابل جریان آزاد آب ها مانع شده و منجر به طغیان و سیلاب می شوند را جمع بندی کرده و برای رفع آنها با توجه به نوع این عوارض ، برنامه ها و اقدامات کوتاه ، میان و دراز مدت به اجرا گذاشته می شوند.
وی همچنین از ساکنان استان اردبیل خواست که با توجه به قرار گرفتن در فصل بهار و احتمال وقوع سیلاب براثر بارش های شدید رگباری و ذوب برف ها از اتراق در بستر و حواشی رودخانه ها ، مسیل ها و مناطق سیلاب خیز بطور جدی پرهیز کنند.

سطح روان آبها کاهش یافت

اصغر سلیمان زاده هم روز یکشنبه در نشست با مدیران ستادی و شهرستانی این شرکت افزود: برغم بارش های چند روز اخیر در ورودی آب سدها، با کاهش رواناب ها روبرو هستیم و امیدواریم با ذوب شدن برف در ارتفاعات بخش قابل توجهی از این کمبود برطرف شود.
او با بیان اینکه در حال حاضر سد یامچی نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت میلیون متر مکعب کسری دارد، اظهارداشت: با بارش های پیش بینی شده و همچنین ذوب شدن برف ها در ارتفاعات این مشکل برطرف شده و حجم آب این سد نیز برای ماه های آتی افزایش می یابد.
سلیمان زاده بر لزوم آمادگی در برابر سیلاب تاکید کرد و گفت: برخی از نقاط حادثه خیز رودخانه های استان با کمک مسئولان مرتفع می شود تا در موقع بحران احتمالی سیل دچار مشکل نشویم.
وی با بیان اینکه با همکاری نیروهای قضایی و انتظامی استان با متجاوزان به حریم و بستر رودخانه ها برخورد خواهد شد، تصریح کرد: در کنار برخورد با متجاوزان به حریم و بستر رودخانه ها، اقدامات مناسبی برای لایروبی و آزادسازی حریم رودخانه های استان انجام شده و این اقدامات تداوم خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل جلوگیری از حفر چاه های غیرمجاز، جلوگیری از کشت برنج در برخی نقاط استان ، تقلیل منصوبات و نصب کنتورهای هوشمند را از دیگر برنامه های شرکت در سال جاری ذکر کرد و گفت: تعدادی از طرح های مهم سدسازی امسال بهره برداری شده و تحول بزرگی در توسعه استان ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار