تابناک اردبیل بررسی می کند
مرغوب ترین انگور کشور در سایه بی توجهی و کوتاهی مسئولان نه تنها برندسازی نشده بلکه به دلیل حمایت نشدن، در مشگین شهر آب می رود!
کد خبر: ۶۸۵۸۰۳
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۹ 01 December 2018

به گزارش تابناک اردبیل، محمد کاظمی نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که فرآیند ثبت جهانی انگور ملایر به عنوان میراث جهانی کشاورزی طبق ضوابط جیاس به طور قطعی پایان یافت و ثبت جهانی شد.

او افزود: به طور قطع این دستاورد مهم ملی و منطقه ای بسترساز رونق شهرستان در حوزه اقتصاد کشاورزی است.

کاظمی بیان کرد: پس از برگزاری جلسه ها و نشست های مختلف با کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی و مهیا کردن الزام های مورد نیاز طبق ضوابط جیاس، در نهایت با سفر کارشناسان سازمان جهانی خواروبار کشاورزی(فائو) در پایان مهرماه امسال به ملایر، فرایندهای لازم انجام و ثبت جهانی انگور در ابتدای آذر ماه 97 محقق و بزودی به طور رسمی اعلام می شود.

بررسی میزان استحصال انگور از باغات ملایر بیانگر این است که سالانه حدود 300 هزار تن انگور در این شهرستان برداشت می شود و این در حالی است که در شهرستان مشگین شهر یک دهم این میزان و در حدود 30 هزار تن محصول انگور مرغوب و ارگانیک به عمل می آید که در نوع خود در کشور بی نظیر و شاید در دنیا کم نظیر باشد.

کسانی که انگور مشگین شهر را می شناسند خوب می دانند که انگور این منطقه از نظر کیفیت و ارگانیک بودن جزو 3 محصول برتر کشور و شاید برترین انگور ایران است اما به لطف کوتاهی،بی توجهی و ضعف مدیریت استانی و شهرستانی در ادوار مختلف نه تنها تاکنون معرفی نشده بلکه به دلیل سیاست های غلط و بی انگیزگی و حمایت نشدن کشاورزان، همه سالهای سطح زیرکشت این محصول آب می رود!

از شاخص های منجر به ثبت جهانی انگور ملایر به جز صارات کشمش آن به خارج که می تواند انگیزه ای برای حضور نمایندگانی از فائو برای بررسی این میوه باشد ، اطلاعاتی در دست نیست، اما تردید نداریم چنانچه حداقل حرکت برای معرفی مرغوب ترین انگور کشور از سوی مسئولان اجرایی، نماینده حوزه انتخابیه، سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل و سایر مراجع ذیربط صورت می گرفت، مدتها پیش انگور مشگین شهر ثبت جهانی می شد.

استاندار اردبیل می گوید که باید برای بالفعل رساندن ظرفیت های گردشگری استان تلاش کرد اما این سئوال مطرح است که او و مجموعه مدیران استان در حوزه برندسازی از محصولات کشاورزی استان در مدت یکسال اخیر چه اقدامی انجام داده اند و آیا بهتر نیست درباره معرفی و تلاش برای ثبت محصولاتی چون میوه "به" شهرستان کوثر،میوه "انگور" و "سیب" مشگین شهر،"سیب زمینی" اردبیل، "گندم" ارشق، میوه"هلو" در مغان و ...بیش از این نباید معطل کرد؟!

در تاکستان های مشگین شهر، انواع انگور از جمله شاهانی، صاحبی، خلیلی، یاقوتی، نورس، آلدرق، گلین بارماقی، رسمی و سلطانی استحصال می شود اما انگور "کشمشی بی دانه" مشگین شهر دارای شهرت خاصی است و90درصد تاکستانهای شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد.

 http://www.tabnakardebil.ir/files/fa/news/1397/9/10/437450_254.png

 http://www.tabnakardebil.ir/files/fa/news/1397/9/10/437452_179.png

http://www.tabnakardebil.ir/files/fa/news/1397/9/10/437451_409.png

http://www.tabnakardebil.ir/files/fa/news/1397/9/10/437453_496.png

http://www.tabnakardebil.ir/files/fa/news/1397/9/10/437454_130.png

http://www.tabnakardebil.ir/files/fa/news/1397/9/10/437455_149.png

http://www.tabnakardebil.ir/files/fa/news/1397/9/10/437456_641.png

http://www.tabnakardebil.ir/files/fa/news/1397/9/10/437457_869.png

انتهای پیام      

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناصر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۱
اقای کاظمی لطفا شما کار حوزه محل انتخاباتی خودتونو انجام بدید به دیگر استانها کاری نداشته باشید.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار