گزارش مرکز پژوهش های مجلس
میزان شیوع رشوه در ادارات سیزده استان، بیشتر از میانگین کل کشور بوده و در هجده استان، میزان شیوع رشوه در ادارات کمتر از میانگین کل کشور بوده است.
کد خبر: ۶۵۸۸۲۱
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۸ 24 September 2018

به گزارش تابناک اردبیل، مرکز پژوهش های مجلس اخیراً گزارشی را با نام «پایش امنیت سرمایه گذاری برای زمستان 1396» منتشر کرد.

در این گزارش که نتایج آن از طریق پر شدن پرسشنامه هایی توسط فعالان اقتصادی سراسر کشور استخراج شده است، 21 مؤلفه که ممکن بوده امنیت سرمایه گذاری را تهدید کند گردآوری شده و این 21 مؤلفه در معرض پرسش از فعالان اقتصادی قرار گرفته که یکی از این 21 مؤلفه، میزان شیوع رشوه در ادارات است.  

فعالان اقتصادی هر استان به هر مؤلفه، عددی بین صفر تا 10 را اختصاص داده اند. صفر به منزله آن است که مؤلفه مورد نظر کمترین تأثیر را بر امنیت سرمایه گذاری دارد و ده به منزله آن است که آن مؤلفه بیشترین تأثیر را بر امنیت سرمایه گذاری داشته و بیشتر امنیت سرمایه گذاری را تهدید می کند.

زمستان 96 نخستین فصلی است که این گزارش منتشر شده است و به همین منظور نمی توان روند میزان شیوع رشوه در ادارات را بررسی کرد.

با توجه به اینکه فعالان اقتصادی هر استان، میزان اثرگذاری این مؤلفه بر امنیت سرمایه گذاری را سنجیده و عددی را به آن اختصاص داده اند، می توان با کنار هم قرار دادن این اعداد در استان های مختلف به این نتیجه رسید که میزان شیوع رشوه در ادارات کدام استان، بیشتر از دیگر استان هاست و در کدام استان این مؤلفه تهدید جدی تری برای امنیت سرمایه گذاری محسوب می شود.

نمودار زیر، میزان شیوع رشوه در ادارات استان های مختلف در زمستان 1396 را نشان می دهد. همان گونه که دیده می شود، از دیدگاه فعالان اقتصادی، میزان شیوع رشوه در ادارات کشور 7.72 از 10(بدترین وضعیت ممکن) بوده است.

همچنین از دیدگاه فعالان اقتصادی میزان شیوع رشوه در ادارات استان های گیلان، البرز و مازندران بیش از سایر استان ها بر امنیت سرمایه گذاری تأثیر داشته و به نوعی می توان گفت، این مؤلفه در این استان ها بیشتر بوده و در استان های مرکزی، اردبیل و همدان میزان شیوع رشوه در ادارات کمتر بر امنیت سرمایه گذاری تأثیرگذار بوده و به عبارتی در این استان ها در مقایسه با سایر استان ها این مؤلفه کمتر شایع بوده است.

میزان شیوع رشوه در ادارات سیزده استان، بیشتر از میانگین کل کشور بوده و در هجده استان، میزان شیوع رشوه در ادارات کمتر از میانگین کل کشور بوده است.

میزان شیوع رشوه در ادارات کدام استان بیشتر است؟

با توجه به اینکه پرداخت رشوه به عنوان نوعی هزینه برای کسب و کارها مطرح است، بنابراین مانعی است بر سر راه کسب و کارها و امنیت سرمایه گذاری را نیز تهدید می کند و باید نهادهای مسئول در این زمینه، فکری به حال برداشتن این مانع از سر راه فعالان اقتصادی بکنند.

انتهای پیام  

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۳
اگر رئیس دستگاه مقید به قانون بوده و نفس خود را کنترل کند کارمند به ندرت ممکن است به فکر رشوه گیری باشد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۴
خدایی کارمندان اردبیل رشوه نمیگرندولی پارتی بازی زیادمیکنند.
استخدامی های فامیلی وقبیله ای وراه انداختن کارارباب رجوع اشناازجمله اینکارهاست
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار